Matchstraff – efter otäcka bilderna på Berglund: “Väldigt otäckt”

Filip Berglund dundrade in i sargen och låg kvar på isen. 
Den otäcka smällen från Rögles Henry Bowlby ledde till ett tidigt matchstraff. 
– Han faller olycksbådande in i sargen, säger TV4:s kommentator Björn Oldéen i sändningen. 

Det var rejält otäcka bilder som syntes tidigt i sändningen av tisdagens möte mellan Örebro och Rögle. Dryga 13 minuter in hamnade Filip Berglund och Henry Bowlby i en duell vid sargen. Den sistnämnde tryckte till i ryggen och Berglund flög med huvudet före in i sargen. 

– Aj, aj, aj, det där såg läbbigt ut. En utvisning på gång när Bowlby sätter en tryckare på Filip Berglund någon meter från sargen och han faller olycksbådande in i den. Berglund ligger kvar, säger TV4:s kommentator Björn Oldéen i sändningen. 

Situationen videogranskades och beslutet blev matchstraff för Rögles Bowlby. När granskningen var över sågs sedan Berglund resa sig och glida av isen med hjälp av ambulans-personal. 

– Det blir väldigt olyckligt, men det är inte en situation vi inte ser flera av under matcher. Med tanke på läget, distansen till sargen och hur han faller in i den så blir det väldigt otäckt. Bowlby är en av de som ställer sig upp och klappar klubban nu när Berglund kan resa sig, säger Oldéen i sändningen. 

Betsense in article

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: