Seger för Malmö – steg åt rätt håll mot Färjestad

Malmö har varit i en svacka med sex förluster i rad i SHL. Men hemma mot Färjestad bröts den sviten. Det blev 4-3 (2-3, 1-0, 0-0, 0-0, 1-0) efter straffar i matchen i Malmö Arena.

Färjestad var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-3.

Efter 14.19 i andra perioden slog Jakub Galvas till, framspelad av Nuutti Viitasalo och Johan Olofsson och kvitterade för Malmö. I tredje perioden gjordes inga mål, och matchen gick därmed till förlängning I straffläggningen var det Malmö som avgjorde till 4-3. Den avgörande straffen stod Lauri Pajuniemi för.

Malmö har en seger och fyra förluster och 7–18 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Färjestad har två vinster och tre förluster och 10–11 i målskillnad. Det här var Malmös sjätte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Färjestads åttonde uddamålsförlust.

Resultatet innebär att Malmö ligger kvar på tolfte plats och Färjestad på andra plats i tabellen.

Lördag 27 januari spelar Malmö borta mot Modo Hockey 15.15 och Färjestad mot Leksand hemma 18.00 i Löfbergs Arena.