Tre poäng till Luleå efter avgörande i slutperioden mot HV 71

Luleå vann hemma mot HV 71 i SHL med 2-1 (0-1, 1-0, 1-0). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Luleå avgjorde.

Jonas Berglund stod för Luleås avgörande mål 12.32 in i tredje perioden.

HV 71 tog ledningen efter 7.32, genom Oscar Fisker Molgaard på pass av Nicholas Shore och Oliwer Kaski. Efter 9.54 i andra perioden nätade Linus Omark, framspelad av Juhani Tyrväinen och David Lilja och kvitterade för Luleå. 12.32 in i tredje perioden nätade Luleås Jonas Berglund på pass av Marcus Hardegård och Olli Nikupeteri och avgjorde matchen för Luleå. Därmed hade laget vänt matchen.

Det här var Luleås sjätte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också HV 71:s femte uddamålsförlust.

Det här betyder att Luleå ligger på sjunde plats i tabellen, och HV 71 är på 13:e plats.

I nästa match möter Luleå Rögle borta och HV 71 möter Malmö hemma. Båda matcherna spelas torsdag 18 januari 19.00.