Göran Tärnlund kliver in i Leksands bås

Jordan Colliton fick sparken av Leksand, som just nu parkerar på en nästjumbo-plats. Nu står det också klart att klubben plockar in en ny assisterande tränare i Göran Tärnlund.

Joakim Engström fick huvudansvaret efter att Jordan Colliton fick sparken. Den kanadensiska tränaren fick gå efter en tuff säsongsstart där Leksand föll genom tabellen och nu placerar sig på en negativ kvalplats.

Bakom är endast hopplösa AIK som har tagit endast två poäng den här säsongen, där båda kom mot just Leksand efter en övertidsseger.

Nu står det också klart att dalalaget förstärker tränarstaben med Göran Tärnlund.

– I rådande situation behövde vi komplettera tränarstaben. Göran och jag har varit i kontakt tidigare och nu fanns det en möjlighet för honom att bli en del av vår ledarstab. Det känns bra att vi kunnat lösa den uppkomna luckan så pass fort och hoppas i förlängningen få en bra effekt till laget, säger sportsligt ansvarige Alexander Bröms.

Tog upp Sundsvall i Hockeyallsvenskan

Göran Tärnlund har tidigare varit assisterande tränare för Mora i Hockeyallsvenskan samt huvudtränare för Malung i Hockeyettan. Han var även huvudtränare när Sundsvall gick upp i Hockeyallsvenskan 2015 och följde även med laget upp.

52-åringen har även tränat Moras damlag i division 2 och kommer senast från Dalarnas flicklag i TV-pucken som vann guldet i början av november.


TV: Rasmus Dahlins tre snyggaste mål 2023/24

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: