Tampa och Victor Hedman studsade tillbaka efter kollapsen

Senast mot Toronto tappade man 4–1 till 5–6. 
I natt studsade Tampa Bay Lightning tillbaka – och återigen visade Victor Hedman vägen. 
– Vi lärde oss något i Toronto, säger Tampas Alex Barré-Boulet efter 5–3-vinsten enligt NHL.com. 

Victor Hedmans Tampa Bay Lightning är tillbaka på vinnarspåret igen efter kollapsen senast mot Toronto – mycket tack vare sin svenske backjätte. 

Precis som i 5–6-nederlaget var man snabba upp i en ledning. För andra matchen i rad stod man för fyra mål i den första perioden, men denna gång höll man även i ledningen hela vägen till slutsignal. 

– Vi ville svara efter att de gjorde två mål i första delen av tredje perioden. Jag tycker att vi svarade bra, vi fortsatte anfalla, så jag tror att vi lärde oss något i Toronto, säger Tampas Alex Barré-Boulet enligt NHL.com.

Som sagt var det återigen en del mål som trillade in bakåt efter att ledningen säkrades, men ett powerplay-mål av Nick Paul stängde mötet.

Går upp i toppen av backarnas poängliga

För Victor Hedmans del fortsatte de senaste dagarnas lite oväntade poängsuccé. Två nya assist från svenskens klubba i den första perioden gör att han nu gjort totalt sju poäng på de tre senaste matcherna - och går med det även upp på en andraplats i backarnas poängliga med 16 på 13. 

Samtidigt fick han även se sin målvakt och tidigare SHL-spelaren Matt Tomkins studsa tillbaka i kassen och säkra sin första seger i NHL genom att ta 23 av 26 puckar. 

– Att gå upp till 4–0 ganska tidigt gjorde att huvudena började snurra lite. Jag hade verkligen många tankar som gick genom huvudet, men jag försökte hålla mig lugn och sansad för att göra mitt jobb, säger Tomkins. 

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.


Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: