Stekhet Joel Eriksson Ek sköt ny seger till Minnesota

Joel Eriksson Ek har tagit med sig förra säsongens fina form in i 2023/24. 
I natt visade han återigen vägen för Minnesota och hyllas dessutom stort av lagkamraten. 
– Eriksson Ek slår en jäkla pass och den är i nätet. Det är så vi ska spela, säger Pat Maroon efter 4–2-vinsten mot Islanders enligt NHL.com. 

Efter ett ordentligt lyft i fjol är Joel Eriksson Ek nu på väg mot ett nytt personligt poängrekord. Med nattens två nya poäng håller svenske centern ett tempo som skulle göra att han landar på hela 89 poäng efter 82 matcher. 

Senaste poängen trillade som sagt in i natt när han tog sitt Minnesota Wild till en ny seger, denna gång genom både mål och assist. 

Matchen mot New York Islanders slutade 4–2 efter att Joel Eriksson Ek både stängt det hela med 4–2-målet och sett till att målskyttet kom igång redan 19 sekunder in i mötet. Detta med en läcker framspelning som hyllades av lagkamraten Pat Maroon

– Det är bara vår identitet. Gå in, forechecka. Eriksson Ek slår en jäkla pass och den är i nätet. Det är så vi ska spela, säger Maroon enligt NHL.com.

Toppar interna skytte- och poängligan

För svensken var det andra matchen i rad med mål och därmed även poäng som tar honom upp i toppen av den interna poängligan. Eriksson Eks 13 (7+6) på tolv matcher gör honom till lagets bästa målskytt och poängspelare tillsammans med Ryan Hartman och Mats Zuccarello.

– Vi spelade riktigt bra från början. Det var nog den första matchen vi började rätt och rullade på kedjorna. Jag gillade sättet som de bara fortsatte att göra samma saker under hela kvällen. Special teams var bra, så det var mycket positivt, säger Wilds tränare Dean Evason. 

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: