Mika Zibanejad förlängde sviten – hyllar lagkamraten: “Mållös”

Mika Zibanejad har trampat igång igen i NHL.
Nattens två poäng innebär att svensken nu har förlängt sviten till sju raka matcher.
– Nästan där, men inte tillräckligt bra, säger Sharks Zetterlund efter 5–6-förlusten.

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

Med både ett mål och en assist i nattens målfest mot San Jose säkrade Mika Zibanejad poäng för sjunde matchen i rad. En svit som gör att svensken nu står på 19 poäng (6 +13) på 23 matcher hittills denna säsong. Ändå valde han efteråt att hylla sin lagkamrat.

– Han är en superstjärna. Han gör mig mållös emellanåt och jag är jätteglad att ha honom som lagkamrat, säger Zibanejad till NHL.com efter 6–5-segern.

Lagkamraten Zibanejad syftar på är Artemi Panarin som stal rubrikerna och stod för ett hattrick och en framspelning i New York Rangers seger.

Det första målet från Panarins klubba kom i mitten av den första perioden i ett powerplay – och efter en framspelning från just Mika Zibanejad. Svenske stjärnan fick därefter se sin lagkamrat göra ytterligare ett innan han själv satte 3–2 med ett direktskott.

Zetterlund gav inte upp - nätade igen

Mötet rann dock inte iväg därefter. Sharks höll sig i matchen och spelade 1–1 med Ranger i andra perioden. I tredje fullbordade Panarin sitt hattrick innan han även spelade fram till 6–3, men även då var inte spänningen slut.

– Man tror vid 6–3 att det är över. Det var inte över, säger Rangers-tränaren Peter Laviolette.

Dryga minuten efter Rangers sjätte kom reduceringen. Fabian Zetterlund fortsatte att visa vägen för Sharks med sitt sjunde för säsongen, men kunde inte vända matchen. Alexander Barabanov satte 5–6 och det blev även slutresultatet.

– Vi gav dem några lite för enkla mål. Men annars stod vi för en bra push under slutminuterna. Nästan där, men inte tillräckligt bra, säger Zetterlund enligt NHL.com.