Brynäs förlorade toppmötet – efter märkliga scenerna

Toppmöte mellan Nybro och Brynäs.
Då fungerade inte tekniken och hemmalaget kunde ta en 4–1-seger efter märkliga scener.
– Första fem minuterna är bra. Sen är det en väldigt svag insats, säger Brynäs Jacob Blomqvist i TV4.

Det blev en rörig avslutning på den andra perioden mellan Nybro och Brynäs under fredagens möte. Hemmalaget hade tagit en 2–1-ledning mot de stora favoriterna och skapade frustration. En frustration som bara förvärrades efter en märklig situation.

Efter vad som skulle ha varit en videogranskning fick Brynäs Kasper Larsen fem minuters utvisning för armbågstackling. Problemet? Domarna kunde inte få fram några bilder för att göra granskningen.

– Vi har inga bilder från Stockholm, beslutet på isen kvarstår, sa domaren i högtalaren efter “granskningen”.

Det hela skapade som sagt stor irritation i Brynäs-båset, inte minst hos huvudtränaren Niklas Gällstedt som diskuterade det hela länge med domaren.

– Jag tycker Nybro är bättre än oss. Vi kommer inte upp i farten och får inga långa anfall. Vi måste upp i spelet. Att de får två snabba är olyckligt, säger Brynäsbacken Johannes Kinnvall i TV4 och fortsätter sedan om långa utvisningen:
– Det är bara att släppa så fort som möjligt och gå ut och bygga energi på det.

Uppgiven Blomqvist: “En svag insats”

I inledningen av sista 20 var det dock återigen Nybro som nätade. Den gången var det Jesper Kandergård som klev fram i fem mot fem och utökade till 3–1 för tabellettan.

Med fem sekunder kvar kom sedan även 4–1 i tom bur i numerärt underläge för Nybro. Efter matchen var det därmed en uppgiven Jacob Blomqvist som ställde upp på intervju.

– Första fem minuterna är bra. Sen är det en väldigt svag insats, inte mycket att ta med. Vi spelar med ganska mycket slarv i mittzon. Så här mycket har vi inte tappat i mittzon hittills under serien. En svag insats som måste följas upp med en riktigt bra insats på söndag, säger Jacob Blomqvist i TV4 efter matchen.

TV: Talangen om flytten från HV71 – inför JVM