Liliane Perreault stannar i Sverige – klar för SDE

Trots en succéstart blev Liliane Perreault inte kvar i Frölunda. 
Nu meddelar SDE att man plockar upp den 24-årige forwarden. 
– Gör oss både bredare och spetsigare offensivt, säger sportchefen Helene Åström, på klubbens hemsida.

Efter fem år på college flyttade Liliane Perreault till Sverige för att testa sina vingar. Det blev en riktigt succéinhopp i Frölunda och SDHL runt nyår. Elva poäng på de tolv första matcherna tog henne till en säsongsavslutning i nya ligan, PWHL, men nu är hon tillbaka i Sverige – i SDE.

– Liliane är tvåvägsspelare som med sitt sinne för spelet är bra över hela banan. Hon besitter även ett vasst avslut och näsa för målet. Hon var inne i SDHL en kort period föregående säsong och trots att det var första gången på stor is så anpassade hon sig till spelet i Europa på ett bra sätt och visade snabbt att hon kan producera i den här ligan. Något som vi hoppas kunna bygga vidare på, säger SDE:s sportchef Helene Åström, på klubbens hemsida.

“Började spela hockey tack vare mina syskon och min pappa”

Hockeyn finns minst sagt i Liliane Perreaults blod. Pappa är Yanic Perreault som gjorde 14 säsonger i NHL innan han blev utvecklings-coach i Chicagos organisation. Två av brorsorna, Jacob Perreault och Gabe Perreault är dessutom på väg fram i sina karriärer efter att båda valts i förta rundan av NHL-draften (2020 och 2023).

– Jag föddes i Toronto, Ontario men växte upp i Chicago, Illinois. Jag har tre bröder som alla spelar hockey och började spela hockey tack vare mina syskon och min pappa som är min inspiration, berättar Liliane Perreault.


TV: Det bästa från Roman Josi 2023/24

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: