Carolina imponeras av Dominik Badinka: “Har alla verktyg”

En ljus framtid i NHL väntar för Dominik Badinka, enligt Carolina Hurricanes. 
Malmö-backen som valdes som spelare nummer 34 i NHL-draften, imponerar tränarna.
– Jag är inte en spelare som blir så nervös, säger han enligt NHL.com.

Dominik Badinka har tagit vid precis där han slutade i SHL och Malmö 2023/24. Efter att Carolina Hurricanes tingat backlöftet i andra rundan av NHL-draften, har han imponerat på sin kommande arbetsgivare under campen i juli.

– Vi fick honom den andra dagen, men sett till talang pratar vi om en extremt rörlig back som är svår att ta sig förbi. Att spela nära och fort i defensiven under kontringar, är en stor styrka hos honom, säger Hurricanes assisterande general manager Darren Yorke, enligt NHL.com.

Trots att tjecken fortfarande bara är 18 år har han redan samlat på sig erfarenhet från 33 matcher i SHL. Erfarenhet som gör att Carolina ser honom som en NHL-back i framtiden.

– Han kan läsa var öppningarna finns och nå pucken. Han ser alternativen och har lugnet för att kunna motstå en forecheck. Han har verkligen alla verktyg som behövs för att bli en stark back i NHL, fortsätter Yorke.

Väntas spela i Malmö

Den 190 cm långa talangen har redan skrivit på sitt första NHL-kontrakt med Carolina Hurricanes, men väntas återvända till Sverige inför 2024/25 för att göra ännu en säsong i SHL.

– De sa att de tror att jag kan spela i NHL. De sa att jag måste jobba hårt och vara en smart spelare. Ge allt med laserfokus när jag kommer till ligan, och sedan göra allt för att stanna i ligan. Det var råden jag fick, säger han.


TV: Alla svenskar som valdes i NHL-draften 2024

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: