Sidney Crosby
Foto: Matt Freed/Alamy.
NHL

Uppgifter: Det blir Sidney Crosbys nästa kontrakt

ANNONS

Sidney Crosby är den kanske största spelaren på 2000-talet i NHL. Efter den här säsongen går kontraktet ut – men tiden i Pittsburgh ser inte ut att vara slut för det.

Om ganska exakt ett år går Sidney Crosbys kontrakt med Pittsburgh Penguins ut. Men det ser inte ut att bli någon separation för det.

Centern, som är klubbens största spelare genom tiderna tillsammans med Mario Lemieux, närmar sig nämligen ett nytt kontrakt. Båda parterna är måna om att superstjärnan inte ska spela i någon annan klubb under sin karriär.

Enligt uppgifter till The Athletic handlar det om ett tre år långt kontrakt med en lönetaksträff på ungefär tio miljoner dollar per säsong. 36 år gammal stod Crosby den här säsongen för 94 poäng på 82 matcher och gjorde året innan 93 poäng.

Sidney Crosby jagar också Nicklas Lidström, som har rekordet för flest matcher för en och samma klubb utan att ha spelat för någon annan NHL-klubb under karriären. Där är Crosby ungefär fyra säsonger bakom.

Under de 19 säsongerna i Pittsburgh har han vunnit tre Stanley Cup-titlar och blivit utsedd till slutspelets MVP vid två av dessa triumfer. Han har producerat 1 596 poäng på 1 272 grundseriematcher för Penguins. Med den poängskörden har Sidney Crosby 127 poäng upp till Mario Lemieux som har gjort flest poäng någonsin i Penguins tröja.


TV: Jesper Boqvist om flytten till Florida

Den här artikeln handlar om: