Foto: Richard A. Whittaker/Alamy.
SDHL

Luleå värvar Akane Shiga från Ottawa

ANNONS

Luleå är en av de klubbar där flest spelare har lämna för PWHL. Men nu har norrbottningarna också värvat Akane Shiga från Ottawa.

Det är inte bara en envägsgata från SDHL till PWHL. Luleå har tappat flera av sina största stjärnor till den nystartade ligan, men nu har man också gjort klart med ett nyförvärv därifrån.

Den japanska landslagsspelaren Akane Shiga är klar för klubben.

– I Akane Shiga får vi en spelsmart spelare som alltid är aktiv och redo att delta i spelet. Hon jobbar hårt över hela banan och har ett naturligt driv för att göra mål. Dessutom är hon duktig i spelet utan puck och kommer vara nyttig för oss kommande säsong, säger sportchef Oskar Häggström.

Forwarden har spelat ett OS och fem VM för sitt land och kommer senast från en säsong i Ottawa i PWHL. Där blev det två mål på 24 matcher under ligans första säsong.

Tidigare har 23-åringen spelat i Japan, och det här blir det första europeiska äventyret i karriären. Akane Shiga har också stora skor att fylla i Luleå där flera av de stora stjärnorna som sagt lämnat efter det sjätte raka SM-guldet.


TV: Tre backtuffingar Gabriel Eliasson ser upp till

Den här artikeln handlar om: