David Åslin
Foto: Ronnie Rönnkvist
Intervju

David Åslin: "Snackat lite med AIK och Djurgården"

ANNONS

Efter en sejour i Frankrike siktar David Åslin på en återkomst till svensk hockey. Där forwarden nu har siktet inställt på något av lagen i huvudstaden.
– Jag har flirtat lite grann med Stockholmslagen, berättar 34-åringen för Hockeysverige.se.

David Åslin har blivit resande i hockey och har, förutom Sverige, spelat i länderna Frankrike, Tyskland, Norge och Österrike. Erfarenhet och rutin finns alltså i massor. Senaste säsongen spelade han i Marseille. En säsong där han svarade för nio mål och totalt 22 poäng på 31 matcher. 

– Det var en kul säsong och en rolig erfarenhet för både mig och familjen, berättar David Åslin för hockeysverige.se under en löprunda ute på Ljusterö. 
– Det var en bättre hockey än vad jag trodde det skulle vara innan jag åkte dit. Dessutom var det ett ganska stort publikintresse. Vi hade runt 5000 åskådare på våra hemmamatcher. Dessutom kunde vi kombinera hockeyn med sol och ett härligt väder, så det var roligt.

Vilken nivå håller ligan i Frankrike?
– Jag hade varit i Norge innan och jag skulle säga att franska ligan håller högre en nivå än den.
– Topplagen, Grenoble och Rouen, slog väl Skellefteå i Champions Hockey League förra säsongen. Det är ingen dålig liga och topplagen är bra. Sedan är det stor skillnad på toppen och botten, precis som i nästan alla europeiska ligor.  

Hur trivdes du, Sara och barnen med att leva i Marseille? 
– Det var härligt. Mysigt väder, en härlig tid med familjen, något roligt och att ta med sig och minnas.

Pratat med AIK och Djurgården: “Det är svårt att ta sig in där"

I dag är David Åslin klubblös, men har siktet inställt på att helst spela i stockholmstrakten. 

– Jag vill gärna fortsätta spela. Dessutom känns det som att jag är i en bra form. 
– Jag har flirtat lite grann med Stockholmslagen, men vi får se. Nu hoppas jag att dom kan ge mig en chans så jag kan få visa att jag fortfarande är någon att räkna med. Dessutom har jag tappat något kilo så nu kommer det gå ännu fortare, säger Åslin med ett skratt. 

Möjligheten fanns för honom att spela ytterligare någon säsong i Frankrike.

– Ja, den möjligheten hade jag. Familjen ville söka sig hemåt så för mig hade det varit smidigt om jag fått visa upp mig för något av lagen i just Stockholmstrakten. Vi får se vad som händer.

Foto: Privat. David Åslin med sambon Sara Jönsson.

Vilka kontakter har du haft med AIK, Djurgården och Södertälje?
– Södertälje har jag inte varit i kontakt med. Jag har snackat lite med AIK och Djurgården, men det är svårt att ta sig in där. 
– Jag tror klubbarna går på vad jag gjort poäng och meritmässigt tidigare i Hockeyallsvenskan och det är inget jag kan direkt skryta med. Får jag bara en chans kommer jag visa att jag är bättre än så.

“Visst kan det bli att jag satsar som skådespelare…”

Du är 34 år, hur mår kroppen idag?
– Jag är tio kilo lättare än förra säsongen så, som jag sa, kommer det gå ganska fort. Dessutom är jag skadefri så det är inga problem.  

Kan du tänka dig att sticka ut i Europa igen?
– Ja, absolut. Jag är öppen för det mesta, men jag kommer inte åka utan familjen. I så fall gör vi det tillsammans.
– Sara har fått ett jobb inom TV i Stockholm som hon trivs med och velat haft länge. Vi får se vart vi hamnar och spenderar kommande vinter.

Med tanke på att Sara jobbar inom TV kanske du får satsa på skådespelarkarriär efter hockeykarriären?
– Jag var varit med två sekunder i Gåsmamman, men visst kan det bli att jag satsar som skådespelare i framtiden, avslutar David Åslin med ett skratt.


TV: Victor Johansson om att bli draftad av Toronto

Den här artikeln handlar om: