Calle Järnkrok och Timothy Liljegren kan trejdas av Toronto.
Foto: Alamy/TT News Agency
NHL

Calle Järnkrok och Timothy Liljegren kan trejdas av Toronto

ANNONS

Trots att lönetaket stigit rejält har Toronto Maple Leafs problem med utrymmet. Det gör att två av lagets svenskar kan gå en osäker framtid till mötes. Både Calle Järnkrok och Timothy Liljegren kan trejdas, säger insidern Chris Johnston i “The Chris Johnston Show”.

Toronto Maple Leafs general manager Brad Treliving har gjort en del förändringar i laguppställningen sedan laget slogs ut av Boston Bruins i första rundan av Stanley Cup-slutspelet. När free agent-marknaden öppnade för tio dagar sedan adderade han framför allt tre nya backar i Chris Tanev, Oliver Ekman Larsson och finske Jani Hakanpää, som dock inte har presenterats officiellt av klubben ännu då det finns frågetecken kring hans skadestatus.

Det kan dock bli tal om fler förändringar.

Leafs har, trots det höjda lönetaket, fortfarande problem med löneutrymmet. Detta sedan man tecknat nya, tunga avtal med Auston Matthews och William Nylander.

För att skapa bättre flexibilitet kan det komma att bli aktuellt med en del trejder framöver. Då är det framför allt tre spelare som kan ligga pyrt till, varav två är svenskar.

Calle Järnkrok och Timothy Liljegren kan trejdas

I “The Chris Johnston Show” säger huvudpersonen själv att fjärdecentern David Kämpf, som vann VM-guld med Tjeckien i maj, tillsammans med svenskduon Calle Järnkrok och Timothy Liljegren är de som kan få flytta på sig – om rätt bud dyker upp.

Järnkrok, 32, har två säsonger kvar på ett avtal som betalar honom 2,1 miljoner dollar per säsong. Liljegren, 25, förlängde nyligen sitt kontrakt med Leafs över kommande säsong till ett värde av tre miljoner dollar.

– Det handlar inte om att de vill bli av med dem, utan jag tror det handlar om deras lönetakssituation. De ligger rätt tajt mot det, säger Chris Johnston i podden.

I nuläget ligger Leafs nästan 700 000 dollar över lönetaket, något man har fram till säsongsstarten i oktober på sig att fixa. Sedan tidigare har stora rykten cirkulerat kring stjärnforwarden Mitch Marner, men han sitter på makten kring en eventuell trejd själv i och med att han har en fullständig no move-klausul. Utöver det ryktas unge forwarden Nick Robertson ha begärt en trejd eftersom han är missnöjd med sin speltid.


TV: Victor Johansson om att bli draftad av Toronto

Den här artikeln handlar om: