Daigle och Siciliano på väg till rättssalen.
Foto: Alamy.
Nyhet

Våldtog 17-åring – nu döms duon till fängelse

ANNONS

De två tidigare talangerna Nicolas Daigle och Massimo Siciliano döms till fängelse för en våldtäkt mot en 17-åring. Brottet inträffade efter att duon vunnit QMJHL-mästerskapet med Victoriaville 2021.

Nicolas Daigle och Massimo Siciliano vann mästerskapet med Victoriaville i QMJHL i juni 2021. Firandet blev dock allt annat än lyckat.

Duon har nu dömts för en våldtäkt mot en 17-åring som inträffade under festnatten, rapporterar Toronto Sun.

Det var Daigle som fick flickan, som jobbade på hotellet, att komma till hans rum efter att hon hade slutade sitt pass. Där väntade, utan hennes vetskap, även Siciliano. Duon förgrep sig sedan på henne i över 40 minuter och filmade också övergreppet. Daigle visade videon för lagkamraterna och en av tränarna senare under festen, där en anställd i klubben då grep in.

Målsägande visste inte om videon förrän dagen efter.

En av flera skandaler

Duon erkände i rätten att det var onyktra och att de inte tog tillräckliga åtgärder för att få samtycke från flickan. Båda har nu också erkänt våldtäkten.

Nicolas Daigle dömdes till 32 månader i fängelse samtidigt som Massimo Siciliano får sitta av 30 månader. Båda två visade ånger över händelsen och kommer inte att fortsätta sina ishockeykarriärer.

Det här är en av flera våldtäktsskandaler som har skakat Hockey Canada under de senaste åren.


TV: NHL-säsongens tio snyggaste mål

Den här artikeln handlar om: