Foto: Alamy.
NHL

Cam Abbott hyllar Felix Unger Sörum: "Har en ljus framtid"

ANNONS

Felix Unger Sörum har påbörjat jakten på att ta en tröja i Carolina Hurricanes till hösten.
Talangen som exploderade under den förra säsongen hålls också som en av de främsta i Carolinas organisation.
– Han är väldigt talangfull och har en ljus framtid, säger Cam Abbott, som har tagit över AHL-laget Chicago Wolves, till Carolinas hemsida.

Till nästa säsong är Cam Abbott i Chicago Wolves, AHL-lag till Carolina Hurricanes. Just nu är den tidigare Rögletränaren med på Carolinas talang-camp. Där en av de mest spännande spelarna är Felix Unger Sörum.

Svensken slog igenom stort under den gångna säsongen och blev ordinarie i SHL, en stjärna i JVM och var med i senior-VM som en av de yngsta någonsin.

Nu siktar 18-åringen på att ta en tröja i NHL redan till hösten. Där han också kommer vara en av talangerna med flest ögon på sig under den närmaste tiden.

– Han är väldigt talangfull och har en ljus framtid. En av hans egenskaper är så klart blicken för spelet, den där förmågan att föda spel och hockeysinnet han har. Det finns många ställen där det, i takt med att han förbättrar sig, kommer visa sig hur skillad och smart han är, säger Cam Abbott.

Felix Unger Sörum var inte långtifrån att ta en plats i Carolina redan förra säsongen då han var en av de sista som fick lämna laget innan premiären.


TV: Jesper Boqvist om flytten till Florida

Den här artikeln handlar om: