Foto: Alamy.
NHL

Adam Boqvist skriver på för Florida Panthers

ANNONS

Adam Boqvist gör som Jesper Boqvist och skriver på för Florida Panthers. Stanley Cup-mästarna har presenterat backen på ett ettårskontrakt.

Florida Panthers satsar på bröderna Boqvist från Hedemora. För nu gör nämligen Adam samma sak som Jesper och skriver på för Stanley Cup-mästarna Florida Panthers. Den offensivt begåvade backen blev utköpt av Columbus men får nu alltså en ny NHL-chans.

Florida har skrivit ett ettårskontrakt med 24-åringen. Det är ett envägskontrakt vilket innebär att det blir samma lön vid spel i NHL som i AHL.

Sedan tidigare har Florida haft bra utdelning på att plocka svenska spelare som har hamnat på sniskan i Nordamerika. Inte minst Gustav Forsling som man plockade upp på waivers när han var just 24 år.

De båda bröderna får nu chansen att spela tillsammans för första gången sedan säsongen 17/18 då de spelade tillsammans i Brynäs J20- och A-lag.

Adam Boqvist draftades som nummer åtta av Chicago 2018. Förra säsongen var en tuff sådan med stor skadeproblematik. Det blev till slut bara 35 matcher och tio poäng för Columbus.


TV: Jesper Boqvist om flytten till Florida

Den här artikeln handlar om: