Robert Hägg i Anaheims tröja.
Alamy
NHL

Robert Hägg om tuffa säsongen i Anaheim: "Inte vad jag tänkt mig"

ANNONS

Robert Häggs säsong i Anaheim blev allt annat än rolig. Nu berättar 29-åringen om den tuffa säsongen i Kalifornien.
– Det var inte alls vad jag hade tänkt mig. Allt som jag inte trodde skulle hända hände, säger han till Upsala Nya Tidning.

Häromdagen skrev Robert Hägg på ett ettårskontrakt med Vegas Golden Knights. Detta efter en tuff säsong med mestadels AHL-spel för AAnaheim Ducks farmarlag San Diego Gulls. Det blev bara fem matcher i NHL, men hela 47 i AHL. Det var svenskens första matcher i farmarligan sedan 2017.

Nu berättar han om den tuffa säsongen.

– Det pratades väldigt mycket och lovades väldigt mycket. Allting var frid och fröjd. Vi kom dit och fixade boende. Allting kändes väldigt bra på campen i början och jag har ändå gjort tio år och tio camper där borta, berättar han för UNT.

Robert Hägg: “Vad fan är det som händer?”

Sen tog allt en mörk vändning. Hägg kallades in på kontoret av klubbens GM.

– Då vet man ganska exakt vad det betyder. Att man antingen blir uppsatt på "waivers" eller nedskickad i AHL. När man fick det meddelandet så undrade man liksom "vad fan är det som händer". De berättade att de var väldigt nöjda men att de inte hade förväntat sig att sina unga juniorer skulle ta de stegen de hade tagit. Så de ville ge dem en chans nu i början.

Hägg i Anaheims tröja. Foto: Ronnie Rönnkvist.

Hägg blev sedan kvar i AHL till januari, då han plötsligt fick göra fem matcher i NHL innan han skickades ner igen.
– Jag frågade väl rakt ut "varför har ni sajnat mig då överhuvudtaget?". För jag är inte en junior längre utan jag har spelat här borta i tio år. Ni vet mycket väl varför ni sajnar mig. Så varför kunde ni liksom vara ärliga från första början? Och det hade de väl egentligen ingen svar på. Så då fick man bara bita i det sura äpplet för det fanns inte så mycket att göra åt det. Det var väl bara att kämpa på.

Robert Hägg har gjort 343 matcher i NHL, för Philadelphia, Buffalo, Florida, Detroit och Anaheim.


TV: Tampa Bay Lightnings snyggaste mål 2023/24

Den här artikeln handlar om: