Abbott om HV71:s nyförvärv, Tanner Kero: “Velat värva honom länge”

Under gårdagen presenterade HV71 till slut sitt stjärncenter. 
Nu berättar Chris Abbott att Tanner Kero är lite av en personlig favorit. 
– Jag tror inte att han kommer ha några problem att anpassa sig, säger han till JP.

När Kent ”Nubben” Norberg lämnade klubben klev Chris Abbott in till en trupp som i stora delar redan var satt. Men nu har han kunnat sätta sig egna prägel på HV71, inte minst med favoritspelaren, Tanner Kero

– Jag har följt honom under flera år och har velat värva honom länge. Så när jag fick till mig att han var aktuell för spel i Sverige jobbade jag hårt för att han skulle hamna här, säger Abbott till Jönköpings-Posten. 

Kero presenterades under fredagen och gör därmed flytten från Nordamerika för första gången. Bakom sig har han över 100 matcher i NHL, men framförallt fina siffror över nio säsonger i AHL.

– Han har spelat en vinnande hockey under hela hans karriär. Alltså, han gör ett bra jobb och tar mycket ansvar defensivt samtidigt som han har offensiv skill, säger Abbott till JP.

Letar efter sista pusselbiten

I och med denna värvning har HV71 i stort sett en full trupp, men ännu hoppas Abbott på en sista pusselbit inför säsongsstarten 2024/25.

– Vi ville ha in minst en center i truppen och det har vi fått nu. Vi ser oss fortfarande om efter olika möjligheter och förhoppningen är att hitta en forward till, säger han.


TV: Jacob Markströms bästa räddningar i NHL

 

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: