NHL

Steven Stamkos nobbar Tampa Bays erbjudande – testar free agent-marknaden

ANNONS

Steven Stamkos framtid i Tampa Bay Lightning är oviss. Nu uppger insidern Pierre LeBrun att Stamkos nobbat ett åttaårskontrakt med Lightning för att i stället testa free agent-marknaden.

Den 1 juli slår NHL:s free agent-marknad upp portarna. Då kommer av allt att döma Tampa Bay Lightnings lagkapten Steven Stamkos att finnas tillgänglig för klubbarna.

Enligt The Athletics insider Pierre LeBrun har Stamkos i dagarna nobbat ett erbjudande från Lightning för att i stället testa free agent-marknaden.

Uppgifter: Erbjöds åttaårskontrakt

På grund av Lightnings något besvärliga lönetakssituation, där man enligt CapFriendly har 5,3 miljoner dollar i lönetaksutrymme inför nästa säsong, uppges Lightning ha försökt erbjuda 34-åringen Stamkos ett åttaårskontrakt värt runt tre miljoner dollar för att ge kaptenen ett kontrakt värt mycket pengar men till en låg lönetaksträff.

LeBrun skriver på The Athletic att han tror att Stamkos representanter ville ha lönen uppåt fyra eller fem miljoner dollar i stället.

General managern: “Fortfarande intresserade”

Under fredagen meddelade Tampa Bays general manager Julien BriseBois att parterna inte lyckats enas om ett nytt avtal.

– Jag vet inte om vi kommer att kunna enas om ett avtal, men vi träffade Stevens agent igen under gårdagen (läs: i torsdags) och båda parter är fortfarande intresserade av att hitta en lösning, men vi har inte hittat något som båda parter är nöjda med, sade Brisebois.

Stamkos har spenderat hela sin NHL-karriär i Tampa Bay efter att ha draftas som första spelare i NHL-draften 2008. Totalt har 34-åringen samlat på sig 1 137 poäng på 1 082 grundseriematcher och vunnit två Stanley Cup-titlar under sin tid i Lightning.

Free agent-marknaden öppnar den 1 juli klockan 18:00, svensk tid.


TV: Michael Brandsegg-Nygård förste norrman att bli vald i första rundan

Den här artikeln handlar om: