Ilja Michejev.
Foto: Alamy
NHL

Vancouver Canucks trejdar Ilja Michejev till Chicago Blackhawks

ANNONS

Ilja Michejev hade en tung säsong i Vancouver Canucks. 
Nu dumpas forwarden av Canucks – och trejdas till Chicago Blackhawks. 

För två år sedan skrev Vancouver Canucks ett fyraårskontrakt med Ilja Michejev värt 4,75 miljoner per säsong. 

Det avtalet har dock inte åldrats väl eftersom den 29-årige forwarden inte har fått spelet att lyfta under sin tid på den kanadensiska västkusten. 

Nu står det klart att han trejdas till Chicago Blackhawks i en ren lönedump. Vancouver skickar även rättigheterna till 29-årige forwarden Sam Lafferty samt ett andrarundeval i draften 2027 till Chicago men får endast ett fjärderundeval 2027 tillbaka. 

Vancouver behåller även 15 procent av Michejevs lön i trejden. I och med trejden frigör Canucks drygt fyra miljoner dollar i lönetaksutrymme som de nu kan lägga på andra spelare.

Petades i slutspelet

Ilja Michejev inledde årets säsong hyfsat med tio mål och 20 poäng på 32 matcher innan nyår. Men efter det hade han det tungt med blott ett mål och elva poäng på 57 matcher under resterande delen av säsongen, både grundserie och slutspel inräknat. 

Faktum är att Michejev bara gjorde ett enda mål på de 61 avslutande matcherna innan Canucks åkte ut ur Stanley Cup-slutspelet. Han gjorde då inte en enda poäng på elva matcher i slutspelet och var även petad i ett par matcher. 

29-åringens bästa säsong i NHL kom 2021/22 då han sköt 21 mål och 32 poäng på 53 matcher med Toronto Maple Leafs. Säsongen därefter, hans första i Canucks, stod forwarden för 13 mål och 28 poäng på 46 matcher innan han skadade korsbandet. Den senaste säsongen blev det då alltså elva mål och 31 poäng på 78 matcher.


TV: Forsling och Stenlund om vägen till Stanley Cup-titeln

Den här artikeln handlar om: