Matthew Struthers.
Foto: Alamy
HockeyAllsvenskan

Matthew Struthers klar för Kalmar HC

ANNONS

Matthew Struthers, så heter Kalmars senaste nyförvärv.
– Matthew är en spännande spelare i en bra ålder som vi tror kommer ha en bra säsong framför sig, säger Kalmars sportchef Daniel Stolt.

Kalmar HC har hittat en kanadensisk förstärkning inför den kommande säsongen. 

Den allsvenska klubben meddelar nämligen att de har gjort klart med den 24-årige centern Matthew Struthers som närmast kommer från spel i collegeligan USports. 

– Jag är extremt stolt och exalterad över att skrivit kontrakt med Kalmar, och det var ett lätt beslut då min uppfattning är att det är en ambitiös klubb som vill fortsätta att utvecklas i att bli bättre för varje år. Jag längtar till att komma till Sverige och få spela framför fansen som jag hört ska vara grymma, säger Struthers på klubbens hemsida.

Kom trea i poängligan

Matthew Struthers har levererat riktigt bra i den kanadensiska collegeligan de senaste åren med 111 poäng på 77 matcher över tre säsonger. Den senaste säsongen stod han för 46 poäng på 30 matcher för St. Francis Xavier University vilket gav en tredjeplats i poängligan. Under alla sina tre säsonger tog han plats i All Star-laget inom Atlantic University Sport-divisionen. 

I sin karriär har Struthers även spelat fem säsonger i juniorligan OHL samt spelat 24 AHL-matcher. 

– Matthew är en skicklig spelare som producerat en hel del poäng sista åren. Han kan spela både center och på kanten vilket är en klar fördel för våra tränare. Vidare är Matthew en spännande spelare i en bra ålder som vi tror kommer ha en bra säsong framför sig, säger Kalmars sportchef Daniel Stolt.

I och med värvningen av Struthers så har Kalmar nu 13 spelare, två målvakter, fem backar och sex forwards, på kontrakt inför nästa säsong.


TV: Här lyfter Florida Stanley Cup-bucklan

Den här artikeln handlar om: