Connor McDavid fick lämna isen som förlorare.
Foto: Alamy
NHL

Connor McDavid vinner Conn Smythe Trophy – som förlorare

ANNONS

Edmonton Oilers förlorar Stanley Cup-finalen.
Men Connor McDavid prisas ändå med Conn Smythe Trophy som slutspelets MVP efter att ha gjort 42 poäng på 25 matcher. 
– Det suger… Det bara suger, säger McDavid efter förlusten. 

Nej, det blev ingen Stanley Cup-titel för Edmonton Oilers och den kanadensiska förbannelsen fortsätter därmed. 

Florida Panthers vann nämligen den sjunde och avgörande finalmatchen med 2-1 och det blev hjärtekross för Oilers. 

Men det blev ändå en trofé för lagets superstjärna Connor McDavid.

McDavids ord om förlusten: “Det suger”

McDavid vann nämligen Conn Smythe Trophy som Stanley Cup-slutspelets MVP – trots att Edmonton Oilers inte fick lyfta bucklan. Han blir då den sjätte spelaren genom tiderna – och den blott andra utespelaren – att utses till slutspelets MVP utan att vinna Stanley Cup. 

– Det är en ära antar jag när man ser namnen som vunnit tidigare, säger McDavid som dock hade svårt att vara glad för den individuella utmärkelsen efter finalförlusten: 
– Det suger… Det bara suger, säger han och fortsätter: 
– Vi visste att det skulle bli tajt i en ’game seven’ för bucklan. Vi visste att det skulle vara små marginaler som avgjorde. Vi är bara några centimetrar från att göra mål innan de gör 2-1. Det är tufft, de stängde ner det på ett bra sätt. Vi hade våra lägen men fick inte in pucken. 

De tidigare “förlorarvinnarna” har varit Roger Crozier (1966), Glenn Hall (1968), Reggie Leach (1976), Ron Hextall (1987) och Jean-Sébastien Giguère (2003).

Vägrade hämta trofén

Connor McDavid gjorde hela 42 poäng på 25 matcher i slutspelet vilket är den fjärde bästa noteringen någonsin. Endast Wayne Gretzky och Mario Lemieux har gjort fler poäng under ett och samma slutspel. McDavids 34 assist är dock bäst någonsin under ett Stanley Cup-slutspel. 

McDavid gick dock poänglös från både den sjätte och sjunde finalmatchen och fick alltså lämna isen som förlorare medan Florida Panthers lyfte bucklan. Superstjärnan vägrade dock komma ut på isen för att hämta Conn Smythe-trofén utan stannade kvar i omklädningsrummet medan Florida firade.


 

Den här artikeln handlar om: