Jonatan Harju.
Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Jonatan Harju lämnar Tingsryd – klar för BIK Karlskoga

ANNONS

BIK Karlskoga spikar sin trupp inför nästa säsong. 
Klubben gör nämligen klart med målfarlige Jonathan Harju från Tingsryd.
– Jag är glad över att sista pusselbiten är på plats, säger sportchef Torsten Yngveson.

Jonatan Harju lämnar Tingsryd efter tre säsonger i klubben. Det har då tidigare ryktats om intresse från Finland för den målfarlige forwarden. 

Men nu står det klart att Harju blir kvar i HockeyAllsvenskan. 

26-åringen har nämligen skrivit på för BIK Karlskoga och återvänder då till klubben efter att ha spelat där i en och en halv säsong mellan 2018 och 2019. 

– Superkul att få återvända till BIK. Laget svarade för en fin vår och jag ser fram emot en ännu bättre säsong 24/25, säger Harju på klubbens hemsida.

“Bidrar med tyngd till vår offensiv”

Jonatan Harju var återigen en av Tingsryds bästa spelare den gångna säsongen med tolv mål och 27 poäng på 38 matcher. Hans bästa säsong i HockeyAllsvenskan kom 2020/21 då han dunkade in hela 23 mål och 39 poäng på 48 matcher och kom på en delad femteplats i skytteligan. 

Under sin tidigare sejour i Karlskoga så sköt Harju tio mål och 25 poäng på 86 matcher. Nu är han alltså tillbaka i Värmland och i och med värvningen av forwarden så stänger Karlskoga också sin trupp inför säsongen 2024/25. 

– Jättekul att vi har landat Jonatan. Han har näsa för var målet står och bidrar dessutom med en bra storlek och tyngd till vår offensiv. Jag är glad över att sista pusselbiten är på plats och vi är oerhört nöjda med vårt lagbygge, säger sportchef Torsten Yngveson.

Med Harju i laget har nu Karlskoga en komplett trupp som består av två målvakter, åtta backar och 15 forwards på kontrakt.


TV: Connor McDavids historiska slutspel

Den här artikeln handlar om: