Darcie Lappan.
Foto: MoDo Hockey/Skärmdump
SDHL

Darcie Lappan klar för MoDo

ANNONS

MoDo Hockey förstärker sin trupp inför nästa SDHL-säsong. 
Den 22-åriga kanadensiskan Darcie Lappan skriver på för finallaget. 

Lagbyggena inför den kommande SDHL-säsongen håller på för fullt. 

MoDo Hockey har då hittat sin nästa pusselbit till truppen då de värvar 22-åriga Darcie Lappan som närmast kommer från college.

Hon har spelat på Clarkson University de två senaste säsongerna och gjorde först 40 poäng på 42 matcher säsongen 2022/23 och den senaste säsongen gjorde hon 32 poäng på 40 matcher. 

– Darcie har precis det som vi sökt efter, säger MoDos sportchef Björn Edlund och fortsätter:
– Hon är en kraftfull forward med bra speed, stark över hela banan, spelsmart och en bra framspelare. Hon använder sin storlek (171 cm) bra och är duktig på att ta sig igenom till lägen.

LHC värvar från HV71

MoDo är inte ensamma om att värva spelare. 

Även Linköping presenterar ett nyförvärv då de har gjort klart med 18-åriga backen Thea Liodden som återvänder till LHC efter en säsong hos rivalen HV71 där hon stod för 0+1 på 36 matcher.

– Thea var en back som vi hade tänkt satsa på innan hon gjorde flytten till Jönköping, därför känns det extra bra att få hem henne igen. Vi är övertygade om att hon i rätt miljö och med rätt spelare runt sig kommer ta stora kliv i sin utveckling, vilket hon kommer att få här i Linköping, säger LHC:s sportchef Sabina Eriksson. 

Linköping meddelar också att de förlänger kontraktet med den VM-meriterade tjeckiskan Kristýna Pátková som stod för fem poäng på 34 matcher i SDHL. 

Leksand säkrar också upp en av sina spelare då målvakten Emma Polusny förlänger kontraktet. Hon är klar för en tredje säsong i klubben och Leksand behåller då målvaktsparet med Polusny och Ellen Jonsson.


TV: Tampa Bay Lightnings snyggaste mål 2023/24

Den här artikeln handlar om: