Foto: Bildbyrån
NHL

Florida Panthers efter nya förlusten: "Svårare är det inte"

ANNONS

Florida Panthers lyckades inte säkra Stanley Cup-titeln i natt heller. Matchserien går vidare till en match sex i Edmonton.
– Luften har inte gått ur mig. Och inte ur hockeylaget heller, lovar tränaren Paul Maurice.

Efter 1-8-knocken i match fyra repade sig Florida någorlunda i natt - men det blev förlust med 5-3 efter att Connor McDavid gjort fyra poäng. Därmed har Panthers missat två möjligheter att få lyfta pokalen, och den till synes säkra 3-0-ledningen i matcher har förvandlats till ett betydligt mer svårhanterligt 3-2-överläge.

På midsommarnatten spelas match sex i Edmonton.

– Luften har inte gått ur mig. Och inte ur hockeylaget heller. Luften har inte gått ur det här laget, säger coachen Paul Maurice.

Florida har släppt in två mål i sitt eget powerplay i de två förlustmatcherna.

– Det har hänt två gånger nu. Det måste få ett slut, konstaterar Maurice.
– Egentligen har ingenting i vår situation förändrats de två senaste matcherna, förutom att vi lärt oss några saker. Men några av de sakerna hade vi inte behövt lära oss.

“Måste bara vinna en match till”

Edmonton har vunnit sex av sex matcher när de antingen legat under i en matchserie och riskerat att åka ur, eller när de haft chansen att säkra en seger i en matchserie. Det är en trend som behöver få ett slut om Florida ska vinna Stanley Cup.

– Vi gillar utmaningen och vi gillar de här lägena. Vi har förtjänat de här två segrarna, sade Edmontons back Mattias Ekholm till Viaplay efter matchen.

– Vi måste bara vinna en match till. Svårare än så är det inte, konstaterar Floridaforwarden Sam Bennett i nordamerikansk media.


 

Den här artikeln handlar om: