Nicklas Bäckström.
Foto: Alarmy (Montage)
Nyhet

Nicklas Bäckströms svar om skadan - och framtiden: "Aldrig nekat"

ANNONS

Spekulationer och rykten har spridits kring Nicklas Bäckström sedan hans senaste match, 29 oktober. Nu öppnar Washington Capitals nu 36-årige svensk upp om sin status. 
– Såklart skulle det vara roligt att komma tillbaka, säger han till Gefle Dagblad.

Efter höftoperationen för två år sedan har ovissheten kring Nicklas Bäckström varit påtaglig. Det blev till slut en comeback, men efter endast åtta matcher 2023/24 har han suttit vid sidan igen, uppskriven på skadelistan.

– Just nu ligger hockeyn på is. Jag har faktiskt inte åkt skridskor på hela vintern. Jag vet inte hur det blir framöver, öppnar han upp för Gefle Dagblad.

Kontraktet med Washington Capitals sträcker sig över 2024/25 och “Bäckis” planerar att åka tillbaka när hösten kommer. Samtidigt spekulerats det dock om osämja mellan NHL-klubben och svensken. Själv skjuter han ner det totalt. 

– Nej, nej. Det det finns inget sådant, det stämmer inte. Jag har inte kunnat spela helt enkelt, säger han till GD.

Svaret om Brynäs: “Jag har aldrig nekat”

Dessa rykten är dock inget mot det ständiga snacket om Brynäs. Efter uppflyttningen till SHL har flertalet hemvändare valt att skriva på, och det finns de som hoppas på att även Bäckström kritar på som den sista pusselbiten. Huruvida han är frisk nog att göra just detta återstår att se.

– Jag har aldrig nekat något om Brynäs. Det är alltid hemma, men som jag sa så ligger hockeyn på is just nu och vi vet faktiskt inte riktigt hur det blir med allting. Såklart skulle det vara roligt att komma tillbaka hit där allting startade, men vi får se, säger han till GD.


 

Den här artikeln handlar om: