Oscar Alsenfelt och Ville Jonsson.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

IK Oskarshamn lånar Ville Jonsson från MoDo

ANNONS

Oskarshamn gör klart med ytterligare ett SHL-lån. 
Klubben lånar nämligen in 20-årige backen Ville Jonsson från MoDo.
– Han har gått lite under radarn men vi tror väldigt mycket på honom, säger sportchef Oscar Alsenfelt. 

Tidigare har IK Oskarshamn gjort med två SHL-lån i form av 05:orna Felix Nilsson från Rögle och Axel Landén från HV71. 

Nu presenterar den allsvenska klubben också ett tredje lån från SHL. Den här gången plockar de in 04:an Ville Jonsson från MoDo

– Ville är en grym kille som gör allt för att bli bättre. Han har gått lite under radarn men vi tror väldigt mycket på honom, precis som MoDo, som skrivit ett tvåårskontrakt med honom. Han har pondus på banan och kan spela i båda riktningarna. Skulle inte förvåna mig om han äter sig upp i hierarkin under året och blir en stor faktor för oss. Välkommen Ville! Och tack MoDo för förtroendet, säger IKO:s sportchef Oscar Alsenfelt.

Son till backlegendaren

Ville Jonsson är son till den tidigare storbacken Hans Jonsson som spelade i NHL samt vann både VM-guld och SM-guld. 20-åringen har Järveds IF som moderklubb men har spelat i MoDo under sin juniorkarriär. 

Det blev ingen speltid i SHL under den gångna säsongen då backen i stället har spelat för MoDos J20-lag samt varit utlånad till Örnsköldsviks HF i Hockeyettan. Tidigare har Jonsson spelat 20 matcher i HockeyAllsvenskan med MoDo. 

– Vi känner att vi har hittat en bra lösning för alla parter. Ville behöver speltid i en bra miljö för sin utveckling och det får han i Oskarshamn, säger MoDos sportchef Henrik Gradin.

I och med lånet har Oskarshamn nu nästan en full trupp inför den kommande säsongen i HockeyAllsvenskan med tre målvakter, åtta backar och tolv forwards på kontrakt.


TV: Connor McDavids historiska slutspel

Den här artikeln handlar om: