Evander Kane.
Foto: Alamy
NHL

Evander Kane kan göra comeback i den femte finalmatchen

ANNONS

Evander Kane har missat både match tre och fyra i Stanley Cup-finalen. 
Men till den femte finalmatchen kan forwarden göra comeback för Edmonton Oilers. 

Edmonton Oilers spelar med kniven mot strupen i Stanley Cup-finalen efter att ha hamnat i ett 3-0-underläge i matcher mot Florida Panthers. De vann dock senast med hela 8-1 för att reducera i serien och tvinga fram en femte match. 

Finalen vänder nu tillbaka ner till Florida där den femte matchen spelas natten mellan tisdag och onsdag. Oilers spelar då återigen med kniven mot strupen och kommer att komma till ett Florida där det kommer att vara uppdukat för fest med Stanley Cup-bucklan på plats. 

Men då kan Edmonton få förstärkning i laguppställningen inför nästa måstematch.

Evander Kane reser med Edmonton ner till Florida

Evander Kane har missat både match tre och match fyra i finalserien på grund av en ljumskskada – men till den femte matchen kan 32-åringen göra comeback för Oilers. 

Tränaren Kris Knoblauch bekräftar nämligen på en presskonferens under söndagen att Kane kommer att flyga med Edmonton ner till Florida. Enligt Knoblauch så finns det då “en möjlighet” att forwarden också är med och spelar men ett beslut om Kanes medverkan kommer att fattas närmare matchstart. 

Om Evander Kane kommer tillbaka och kan spela i den femte matchen så skulle han bland annat kunna bidra med både storlek och tuffhet till Oilers. Under säsongen har han gjort 24 mål och 44 poäng på 77 matcher i grundserien samt 4+4 på 20 slutspelsmatcher. I sin karriär har Kane skjutit 30 mål vid två tillfällen samt gjort minst 20 mål i nio av sina 15 säsonger i NHL.


TV: Målen i Edmontons kross

Den här artikeln handlar om: