NHL

TV: Sergej Bobrovskij blev utbytt: "Han hade nog"

ANNONS

Sergej Bobrovskij är favorit att vinna Conn Smythe-trophy om Florida tar hem Stanley Cup. Men i match fyra mot Edmonton hade stjärnan det tufft – och blev utbytt i den andra perioden.
– Han är det ultimata proffset, han kommer studsa tillbaka, säger lagkamraten Evan Rodrigues till NHL.com.

Florida har sett ut som säkerheten själv i finalserien och en stor anledning till det stavas Sergej Bobrovskij. Den ryska veteranen har dominerat och gjort livet surt för Edmonton.

Inför match fyra hade han räddat 82 av 86 skott.

Men då kom också en betydligt tuffare kväll. Efter 35 minuter blev målvakten utbyt, då hade Edmonton gjort fem mål på 16 skott och kvällen var över. Det var också första gången det här slutspelet som han blev utbytt.

– Han hade nog. Om man ska försöka göra en comeback börjar det sällan med målvakten, utan i den andra änden av isen, säger huvudtränaren Paul Maurice om beslutet.

"Han har varit otrolig hela året"

Sergej Bobrovskij har annars varit ett riktigt spöke för Edmonton och är också en av favoriterna till att ta hem Conn Smythe-trophy, som går till slutspelets MVP.

Men nu är också frågan inför match fem om Edmonton kan ha knäckt koden, och om stjärnan har vad som krävs för att studsa tillbaka.

– Han har varit otrolig hela året, hela slutspelet. Det var mer ett “wake up-call" till forwards och backar än riktat mot honom. Det hade inget att göra med "Bob". Vi vet att han kommer komma tillbaka bättre än någonsin. Inget av målen var hans fel och jag tycker att han gjorde några bra räddningar, säger Matt Tkachuk.


Den här artikeln handlar om: