Framtidens stjärnor

TV: Alexander Zetterberg kan bli årets fynd i NHL-draften

ANNONS

Alexander Zetterberg satte nytt poängrekord i Småkronorna och har visat sig vara en av de mest offensivt begåvade 06:orna i världen. Trots det rankas talangen lågt – och nu menar Uffe Bodin att han kan bli årets fynd i NHL-draften.
– Ska man prata fynd är det klart att i Alexander Zetterberg finns det potential.

Lyssna på hela draft-avsnittet av Framtidens stjärnor här!

Alexander Zetterberg öste in poäng i både Småkronorna och i Örebros J20-lag undre säsongen. Talangen har gång på gång visat att han är bland de mest spetsiga spelarna i årets NHL-draft.

Men trots det rankas han i de flesta fall att gå i en tredje runda eller senare. Det kan förklaras med längden där 18-åringen mäter 172 centimeter. Något som får klubbarna att tveka.

Samtidigt gör det också att svensken kan komma att bli ett av de stora fynden i årets draft, om någon NHL-klubb skulle välja att chansa. Hockeysveriges Uffe Bodin vill också dra tankarna till Viktor Arvidsson, som till och med blev petad i draften upprepade gånger innan han nu är en av de bästa svenska spelarna i ligan.

– Titta på en sådan som Viktor Arvidsson. Det tog tre år innan han blev vald i draften och har haft en jäkligt fin karriär. Grejen med honom var att han åkte på ändan hela tiden men sen byggde han upp balansen och började stå på benen och gjorde då 30 mål i NHL.


Den här artikeln handlar om: