Rodrigo Abols är klar för Philadelphia Flyers.
Foto: Bildbyrån
NHL

Rodrigo Abols förlorad för Rögle – skriver NHL-kontrakt

ANNONS

Rögle åker på en tung förlust innan transferfönstret mot NHL stänger. Under lördagen kom beskedet att Rodrigo Abols försvinner till Nordamerika efter att ha skrivit på ett ettårskontrakt med Philadelphia Flyers.

Under lördagen infaller deadlinen för SHL-kontrakterade spelare att skriva NHL-kontrakt. Då förlorar Rögle en av sina viktigaste pjäser.

Philadelphia Flyers har nämligen skrivit ett ettårskontrakt med toppcentern Rodrigo Ābols, Det handlar om ett tvåvägskontrakt värt 775 000 dollar vid spel i NHL.

Abols hade två år kvar på avtalet med Rögle efter att ha lämnat Örebro för spel i den skånska klubben inför förra säsongen.

Rodrigo Abols tvåa i slutspelets poängliga

Det här blir andra gången som den 28-årige letten testar lyckan i den nordamerikanska proffshockeyn. 2019 skrev han kontrakt med Florida Panthers, men kom bara att spelar farmarlagshockey i AHL och ECHL under den efterföljande säsongen.

Under den senaste säsong, där han lämnade Örebro för spel i Rögle, stod Abols för 26 poäng (14+12) på 50 matcher i grundserien och tolv poäng (5+7) på 15 matcher i slutspelet. Han var med det tvåa i slutspelets poängliga efter Frölundas Jere Innala, som också skrev NHL-kontrakt härom dagen. Han avslutade sedan säsongen med att göra fyra poäng på sju VM-matcher med Lettland.

Rodrigo Abols kom till Sverige 2017 och har gjort 163 poäng på 266 SHL-matcher med Örebro och Rögle. Han har även hunnit med 17 poäng på 18 allsvenska matcher med Bik Karlskoga.


TV: Floridas väg till Stanley Cup-final

Den här artikeln handlar om: