Lucas Carlsson.
Foto: Bildbyrån & Alarmy (Montage)
SHL

Lucas Carlssons flört med Brynäs: "Kittlar att komma tillbaka"

ANNONS

“Planen är inte att han ska hem”, sade agenten till hockeysverige.se. 
Nu flörtar Lucas Carlsson själv med Brynäs.
– Visst kittlar det att komma tillbaka, säger han till Gefle Dagblad. 

Medan hans Florida Panthers är en seger från Stanley Cup-titeln är Lucas Carlsson inne i en av de tyngsta perioderna i sin karriär. Den 26-årige backen har flugit fram i AHL två år i rad, men har ändå begränsats till två NHL-matcher under den tiden. Nu sitter han med ett utgående kontrakt och en lång rehab framför sig efter en korsbandsskada.

– Jag mår bra. Men det är min första stora skada, så det är klart att det varit och är tufft. Men knäet ser starkt ut nu och läker fint och det känns bra. Jag kör rehabträning varje dag. Prognosen säger att det kommer att ta sju till nio månader. Om allt går som det ska är målsättningen att kunna spela match igen i november, säger han till Gefle Dagblad strax innan midsommar.

Det hela har bara spätt på ryktet kring att en flytt hem till Brynäs och Gävle ska vara aktuellt för Carlsson, men orden, “planen är inte att han ska hem”, som agenten Martin Nilsson utryckte till hockeysverige.se i mars, verkar fortfarande gälla.

– Nej, jag är inte redo att åka hem ännu. Jag är fortfarande hyfsat ung men såklart kittlar det lite när man ser att flera kompisar kommer hem och ska spela med Brynäs. Det är skitkul att Brynäs gick upp och många kommer hem nu, säger han till GD.

Kontakt med Alcén: “Finns ingen annan klubb för mig”

Den poängstarke backen gjorde hela resan från U16 till SHL i Brynäs innan han försvann till Nordamerika 2018. Sedan dess har han blivit kvar, men fortsatt uppehållit kontakten med Gävle-klubben. Enligt honom själv har han mycket kontakt med sportchefen Johan Alcén, både om de egna planerna och andra spelare. 

– Kul såklart. Klart att man vill spela i Brynäs igen i framtiden, det finns ingen annan klubb för mig i Sverige. Men än är jag inte redo att komma hem. Men vi letar hus i Gävle. Det här är hemma, säger han till GD.


TV: Florida Panthers en seger från Stanley Cup-titeln

Du kanske även vill läsa:
Beskedet om svensken: "Planen är inte att han ska hem"
Beskedet om svensken: "Planen är inte att han ska hem"
Succésvenskens smäll – korsbandsskadad
Succésvenskens smäll – korsbandsskadad
Den här artikeln handlar om: