Erik Jinesjö Karlsson.
Foto: Bildbyrån
SHL

KLART: MoDo bryter med Erik Jinesjö Karlsson

ANNONS

Han har själv varit öppen med att han inte ingår i planerna. 
Nu kommer beskedet att Erik Jinesjö Karlsson lämnar MoDo i förtid. 
– Vi önskar honom all lycka, säger sportchefen Henrik Gradin på klubbens hemsida.

Sedan Erik Jinesjö Karlsson vände hem till Sverige har MoDo och Örnsköldsvik varit hans hem. Tre säsonger senare står han nu inför en oviss framtid. SHL-klubben meddelar nämligen till slut att man valt att avbryta samarbetet i förtid. 

– Erik är en fantastisk människa som gjort mycket nytta för oss, både på och vid sidan av isen. Vi önskar honom all lycka i den fortsatta karriären, säger sportchefen Henrik Gradin på klubbens hemsida.

“Tuffa dagar sedan jag fick beskedet”

Jinesjö Karlsson hade ett år kvar på kontraktet, men har sedan en tid tillbaka själv berättat öppet om hur han inte längre finns med i MoDos planer. 

– Det är en klubb jag varit i några år, så det har varit lite tuffa dagar sedan jag fick beskedet, sade han i april till ÖA.

Säsongen 2022/23 stod 29-åringen från Lerum för 38 poäng när MoDo säkrade uppflyttningen till SHL. Väl där fick han en mindre roll och slutade på sju poäng och endast två fullträffar efter 41 spelade matcher. Bakom sig har han även SHL- och AHL-erfarenhet, samt tre år i den finska högstaligan.


TV: Oliver Ekman Larsson efter tredje Stanley Cup-finalen

Den här artikeln handlar om: