Foto: Bildbyrån (Montage)
Intervju

Erik Jinesjö Karlsson om framtiden: "Trillat in ganska mycket"

ANNONS

För ett år sedan spelade han upp MoDo i SHL som assisterande kapten. 
Nu tvingas Erik Jinesjö Karlsson leta efter ett nytt uppdrag - efter ett rivet kontrakt. 
– Det var viktigt för mig att få ett sådant avslut, säger han till hockeysverige.se.

Under gårdagen (fredag) kom till slut beskedet. MoDo och Erik Jinesjö Karlsson var överens meddelades gå skilda vägar innan sista året på kontraktet. Forwarden har själv varit öppen om situationen sedan en tid tillbaka, men berättar nu om känslorna efter att det slagits fast. 

– På det stora hela har jag ändå hunnit smälta det. Jag har vetat om att det varit på tapeten ganska länge, så jag har hunnit reka allt också, säger han när hockeysverige.se når honom mitt i förmiddagskaffet:
– Ja, ju äldre du blir, desto mer vet du att det är en “business”. Jag har varit här i ganska många år nu och har en väldigt bra relation med både ledning och “Hinken” (sportchefen Henrik Gradin), så vi har suttit ner och pratat vid flera tillfällen. På det stora hela var det ganska känslofyllt för alla inblandade parter. 

Är det skönt att till slut ha det klart? 
– Ja, det känns faktiskt skönt. Man har kommit lite till ett avslut och kan släppa det lite för att blicka framåt mot vad som komma skall. Jag vill MoDo väl och jag vet ett de vill mig väl. Jag och “Hinken” har absolut inget otalt. Han är en bra person och jag vet att han tycker detsamma om mig. Det var viktigt för mig att få ett sådant avslut.

Brinner för MoDo: “Det var väldigt stort för mig"

Den snart 30-årige forwarden från Lerum kom till MoDo 2021, efter tre år i Finland, och hittade “hem” direkt.. Det blev en återkomst i Sverige som på det stora hela blev en stor succé med uppflyttning till SHL, samt stor kärlek till staden och klubben.

– Jag brinner fortfarande för MoDo som klubb och kommer att vara en trogen supporter till dem. Med alla namn som de har pangat ut i hockeyvärlden och hur proffsig föreningen är, så tycker jag alla dagar i veckan att MoDo ska vara ett SHL-lag. Det är där de hör hemma. Det var väldigt stort för mig att vara med om det vi gjorde i hockeyallsvenskan, till att till slut gå hela vägen. Det är svårare än vad många tror att göra en sådan sak, säger Jinesjö Karlsson.

Erik Jinesjö Karlsson i SHL-mötet med Färjestad 19 december 2023. Foto: Bildbyrån.

Väl i SHL fick den Frölunda-fostrade forwarden en mindre roll och slutade på sju poäng efter 41 matcher, men ändå är han nöjd med sitt 2023/24.

– Jo, jag är nöjd ändå. Senast jag spelade i SHL, eller Elitserien som det hette när jag var ung (skratt), var ju med Frölunda innan jag drog över till Nordamerika. SHL är en svår liga att etablera sig i, men det var jäkligt kul att få göra det med MoDo. Jag är också evigt tacksam över att jag fick den möjligheten med just MoDo, att få spela i SHL med laget som jag även tog upp. Förra gången när jag gick upp med Timrå lämnade jag ju för Finland, berättar Jinesjö Karlsson.

Saknar inte bud: “Trillat in ganska mycket”

Vad händer nu då? Med ett hus och ett barn på väg, står Jinesjö Karlsson inför en lite oviss framtid. Blir det en fortsättning i Sverige? Eller kanske en flytt utomlands som efter tiden i Timrå.

– Vi får se vad som händer. Just nu ska jag landa lite i det här och sen ska jag blicka framåt. Sen är framförallt tankarna nu på att jag ska bli pappa i augusti. Jag har inte bara mig själv att tänka på längre, så det är mycket som ska klaffa, säger han. 

Är det svårt att leta nya uppdrag med både hus och barn i tankarna?
– Nej, jag har en superbra fru som alltid ställer upp, så jag ser inga nackdelar. Vi kommer nog att lösa något riktigt bra. Det är som det är. Vi kommer spendera mycket tid här uppe ändå och använda det som ett sommarhus. 

Jinesjö Karlsson fortsätter sedan om framtiden:

– Det är saker som jag inte är så orolig över. Jag vet att det har trillat in ganska mycket, både bud och förfrågningar.

Finns det revanschsug när det kommer till SHL?
– Nej, inte revanschsug så. Jag är bara väldigt stolt och glad att jag fick vara med MoDo på resan upp och fortsätta. Det är klart att det kanske hade varit kul att komma tillbaka, men det finns väldigt många roliga ligor runt om i hela Europa, avslutar Jinesjö Karlsson.


TV: Floridas väg till Stanley Cup-finalen 2024

Den här artikeln handlar om: