Nadia Mattivi är klar för Luleå.
Foto: Alamy (Montage)
SDHL

Luleå värvar Nadia Mattivi från Boston University

ANNONS

Luleå fortsätter stärka upp sin backsidan inför kommande SDHL-säsong. Nu har klubben gjort klart med Nadia Mattivi från Boston University.

Nadia Mattivi har spenderat de fem senaste säsongerna i den amerikanska collegeligan med Boston University. Den kommande säsongen väntar spel i Sverige.

Via sin hemsida meddelar Luleå att den italienska landslagsbacken förstärker laget.

– Vi ser Nadia som en riktigt bra back som är trygg med pucken, har ett bra skott och som gärna följer med upp i anfall. Hon har dessutom både styrka och storlek för att göra ett bra jobb i försvarszon och besitter fina ledaregenskaper som kommer passa bra in i vår grupp, säger sportchefen Oskar Häggström.

De senaste två säsongerna har backen varit kapten för Boston University, där hon den gångna säsongen producerade 17 poäng (3+14) på 34 matcher.

24-åriga Mattivi har tidigare spelat en SDHL-säsong med Linköping (2017/18).

– Det känns fantastiskt bra att få återvända till Sverige och till SDHL som med sin professionalism och fysiska spel gör det till en unik och utmanande miljö att fortsätta utvecklas inom. Och att få göra det i Luleå Hockey/MSSK tillsammans med oerhört starka och erfarna spelare känns väldigt bra, säger Mattivi.


TV: Gustav Forsling efter andra Stanley Cup-finalen

Den här artikeln handlar om: