Karl Henriksson.
Foto: Alamy
SHL

Karl Henriksson klar för Växjö

ANNONS

Efter två säsonger i Nordamerika är Karl Henriksson tillbaka i SHL. Via sin hemsida meddelar Växjö att 23-åringen är klar för spel i klubben.

Det blev två säsonger i Hartford Wolf Pack för Karl Henriksson. Nu vänder den JVM-meriterade forwarden hem till Sverige för spel i Växjö.

– Vi har gillat Karl sen han debuterade i Frölunda. Väldigt smart och hårt arbetande, på många sätt personifierar han Lakers hockey trots att han aldrig gjort en match i vår tröja. Det känns därför väldigt kul att han nu kommer spela för oss kommande tre säsongerna, säger sportchefen Henrik Evertsson till klubbens hemsida.

Henriksson SHL-debuterade som U18-spelare i Frölunda under säsongen 2018/19 och samlade på sig totalt 94 grundseriematcher för klubben innan flytten till Nordamerika. 23-åringen spenderade sitt första år på det treårsavtal han skrev med New York Rangers på lån i Frölunda, innan han de senaste två säsongerna spenderat i farmarlaget Hartford Wolf Pack.

Karl Henriksson skriver treårskontrakt med Växjö

Den gångna säsongen producerade Karl Henriksson 23 poäng (11+12) på 64 matcher.

– Det känns väldigt inspirerande att komma till Växjö, en klubb som alltid är med i toppen och en stad med fans som verkligen brinner för hockeyn. Dessutom är klubbens mål alltid att vinna SM-guld och det är precis vad jag också vill göra! Jag vill utveckla mitt spel och ta kliv. Växjö känns som en perfekt plats för det, säger Henriksson.

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2026/27.


TV: Gustav Forsling efter andra Stanley Cup-finalen

Den här artikeln handlar om: