Jere Innala lämnar Frölunda för NHL.
Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån
SHL

Jere Innala lämnar Frölunda – skriver på för Colorado Avalanche

ANNONS

Jere Innala är förlorad för Frölunda. 
SM-slutspelets poängkung lämnar för NHL då han skriver på för Colorado Avalanche. 

Det är bara två dagar till deadline för NHL-klubbarna att värva kontrakterade SHL-spelare. 

Under den sena torsdagskvällen har då Frölunda drabbats genom att tappa en av sina bästa och viktigaste spelare. 

Colorado Avalanche meddelar nämligen att de skriver ett kontrakt med finske forwarden Jere Innala för nästa säsong och han kommer alltså att lämna Frölunda för spel i Colorados organisation. 

Vann slutspelets poängliga

Jere Innala hade egentligen kontrakt med Frölunda i två år till då han skrev en kontraktsförlängning med Göteborgsklubben som gäller till 2026. Det kan dock öppna för en möjlig återkomst till Frölunda för säsongen 2025/26 ifall Innala inte skulle få något nytt NHL-kontrakt nästa år då hans kontrakt med Frölunda då fortfarande skulle gälla i Europa. 

26-åringen stod för en imponerande säsong i SHL med 16 mål och 28 poäng vilket gjorde att han var Frölundas bäste målskytt tillsammans med lagkaptenen Max Friberg. I SM-slutspelet höjde han sig dock ytterligare ett par nivåer och sköt elva mål och 15 poäng på 14 matcher för att vinna poängligan, tre poäng före Rögles Rodrigo Ābols

Hans elva mål var också klart bäst, fyra mål bättre än tvåan Daniel Zaar. Det är också en av de bästa noteringarna genom tiderna då endast Jakob Silfverberg, Daniel Alfredsson och Jimmie Ericsson har gjort fler mål under ett och samma slutspel. 

Innala spelade sedan VM där han gjorde fem poäng på åtta matcher och var en av Finlands bästa spelare. Succén leder nu alltså till att målsprutan får chansen i NHL med Colorado Avalanche.


TV: Gustav Forsling efter andra Stanley Cup-finalen

Den här artikeln handlar om: