Jonatan Harju.
Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån
Nyhet

Uppgifter: Liiga-intresse för Jonatan Harju

ANNONS

Jonatan Harju har etablerat sig som en målfarlig forward i HockeyAllsvenskan.
Men nu kan han lämna Sverige – enligt initierade Sasha Huttunen så är klubbar i Finland intresserade av Harju. 

Tingsryd har redan tappat flera av sina bästa och viktigaste spelare inför nästa säsong då Felix Olsson, Simon Åkerström, Tomas Rydén, Gustav Olhaver, Emil Forslund, Gabriel Säll och Anton Lundmark alla har lämnat föreningen. 

Nu ser ytterligare en toppspelare ut att kunna försvinna för TAIF. 

Jonatan Harju har inget kontrakt med Tingsryd inför nästa säsong men än har inget besked om forwardens framtid meddelats. Det ser dock inte ut som att 26-åringen blir kvar i Tingsryd då han nu verkar ha intressenter från andra sidan Östersjön som är ute efter Harjus signatur.

Kan flytta till Finland

Det är den initierade Iltalehti-journalisten Sasha Huttunen som rapporterar att en eller flera klubbar i finska Liiga har visat intresse för skarpskytten till nästa säsong. Han jämförs då med svenske Lars Bryggman som gjorde stor succé i Pelicans den här säsongen med 20 mål och 45 poäng på 59 matcher. 

Jonatan Harju gjorde tolv mål och 27 poäng på 38 matcher den gångna säsongen och hade då näst bäst poängsnitt i Tingsryd. Hans bästa säsong kom säsongen 2020/21 då Harju sköt hela 23 mål och 39 poäng på 48 matcher i Tingsryd och kom delad femma i skytteligan. 

Totalt har han spelat 263 matcher i HockeyAllsvenskan för Karlskoga, Karlskrona, Tingsryd samt Södertälje och gjort 125 poäng.


TV: Därför hoppade stortalangen direkt in i U17-landslaget

Den här artikeln handlar om: