Patrick Thoresen.
Foto: Marius Simensen/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Patrick Thoresen bekräftar kontakt med Djurgården: “Har pratat med Niklas”

ANNONS

Patrick Thoresen ryktas kunna vara aktuell för en återkomst till Djurgården.
Nu bekräftar 40-åringen också en kontakt med klubben. 
– Jag har pratat med Niklas (Wikegård) om mina framtidsplaner, säger Thoresen till Hamar Arbeiderblad.

Det var under tisdagen som Sylvester "Silly" Norberg skrev på X (tidigare Twitter) att Patrick Thoresen kan vara på väg tillbaka till Djurgården då Stockholmsklubben ska ha lagt “ett generöst bud” på den 40-årige norrmannen. 

Thoresen har tidigare gjort 153 matcher för Djurgården under två sejourer och utsågs till både SHL:s bästa forward samt MVP när han senaste spelade för DIF under säsongen 2015/16. 

Den rutinerade stjärnan bekräftar nu kontakt med Djurgården – men dementerar att han har fått ett bud från klubben. 

– Jag har pratat med Niklas (Wikegård) som vän och tidigare tränare till mig om andra spelare och mina framtidsplaner. Inget är bestämt och inga anbud har diskuterats. Det har bara varit en pratstund mellan vänner, säger Thoresen till Hamar Arbeiderblad.

Utsågs till bästa spelaren i Norge

Patrick Thoresen må ha passerat 40-strecket, fyller 41 år till hösten, men han håller fortfarande hög klass. Den här säsongen gjorde han totalt 28 mål och 79 poäng på 57 matcher och som lagkapten ledde han Storhamar till sin första mästerskapstitel på sex år. 

Han prisades sedan också som den bästa spelaren i Norge. Det vore naturligtvis då ett tungt tapp för Storhamar om lagkaptenen lämnar – men klubben är inte förvånade ifall han överväger en återkomst till Djurgården. 

– Jag förstår att Djurgården vill ha en ledartyp som Patrick och jag vet att Patrick är väldigt förtjust i Djurgården. Med Niklas Wikegård tillbaka är det inte onaturligt att det finns kontakt, säger Storhamars ordförande Njål Berge till Nitten.no.

Thoresen spelade även VM för Norge förra månaden och stod då för sex poäng på sju matcher och var poängbäst i laget tillsammans med Mats Zuccarello. Under sin karriär har han spelat över 100 NHL-matcher, gjort tre OS- och tio VM-turneringar samt blivit Gagarin Cup-mästare i KHL två gånger samt vunnit poängligan i norska ligan två gånger.


TV: Gustav Forsling efter andra Stanley Cup-finalen

Den här artikeln handlar om: