Mikael Aaro och Carl Holmner Härgestam.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Carl Holmner Härgestam klar för Nybro Vikings

ANNONS

Mikael Aaro lämnade Piteå för att bli sportchef för Nybro Vikings. 
Nu plockar han då med sig centern Carl Holmner Härgestam till HockeyAllsvenskan. 
– Han fick en stor utveckling i spelet förra året då han bar ett stort ansvar och var en bärande spelare i laget, säger Aaro om värvningen. 

Nybro Vikings har gjort klart med ännu ett nyförvärv inför nästa säsong. 

Under onsdagen presenterar smålänningarna nämligen värvningen av 21-årige centern Carl Holmner Härgestam. Forwarden har Björklöven som moderklubb och kommer närmast från spel med Piteå i Hockeyettan. 

– Det ska bli grymt kul att representera Nybro Vikings. Det är ett lag som haft en positiv utveckling både sportsligt och organisatoriskt de senaste åren. Jag har även hört att det är grymma supportrar i Liljas Arena vilket gör det extra roligt att få representera Vikings, säger Holmner Härgestam på klubbens hemsida.

Värvas av sin tidigare tränare

Mikael Aaro var tränare för Piteå HC i Hockeyettan den gångna säsongen men har sedan rekryteras för att bli ny sportchef för Nybro. 

Nu värvar han alltså med sig Holmner Härgestam till HockeyAllsvenskan. 

– Jag har hade förmånen att träna Calle förra säsongen. Det är en bra människa utanför rinken och en riktigt bra lagkamrat. Som spelare är Calle driven med härlig karaktär och ger alltid 100 procent i både träning och match, säger Aaro och fortsätter:
– Han fick en stor utveckling i spelet förra året då han bar ett stort ansvar och var en bärande spelare i laget. Trots sin unga ålder har han spelat 56 matcher i HockeyAllsvenskan med Björklöven vilket jag ser som en stor fördel då han vet vad som väntar. Likt med alla andra spelare som vi signat så ska vi se till att Calle växer och accelererar sin ishockey i vår miljö här i Nybro Vikings.

Carl Holmner Härgestam gjorde 19 mål och 39 poäng på 50 matcher med Piteå den senaste säsongen och kom då tvåa i interna poängligan. Tidigare i sin karriär har han spelat 56 matcher i HockeyAllsvenskan med Björklöven, både grundserie och slutspel inräknat, och där stått för tre poäng.


TV: Florida vinner andra raka finalmatchen

Den här artikeln handlar om: