Antoine Bibeau i AIK.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Antoine Bibeaus val - flyttar till KooKoo: "Följt honom länge"

ANNONS

Trots enorm succé blev Antoine Bibeau inte kvar mer än ett år i AIK. 
Nu har en av hockeyallsvenskans bästa målvakter 2023/24 gjort sin flytt. 
– Jag har följt Bibeau länge, säger KooKoos målvaktstränare Jarkko Rissanen på hemsidan.

Antoine Bibeau fortsätter sin karriär i Norden efter succéåret i AIK, men inte i Sverige. Medan målvaktskollegan från den gångna säsongen förbereder sig för spel i Frölunda och SHL, presenteras kanadensaren för finska KooKoo

– Antoines erfarenhet av olika ligor är övertygande. I Sverige höll han en jämn nivå under hela säsongen och gjorde sina bästa matcher i slutspelet, säger målvaktstränaren Jarkko Rissanen på klubbens hemsida.

Antoine Bibeau och Tobias Normann värvades båda till AIK inför 2023/24 och visade under säsongen att de var två av ligans bästa målvakter. Detta bevisades inte minst av att de var etta och två sett till räddningsprocent, både efter grundserien och slutspelet. För den nu 30-årige Bibeau kom detta efter nio säsonger i AHL och en handfull inhopp i NHL. Nu ska han testa finska Liiga för första gången i karriären.


TV: Bröderna Lindbloms återförening

Den här artikeln handlar om: