Teemu Lepaus.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Teemu Lepaus lämnar Kalmar HC för spel i Vålerenga

ANNONS

Kalmar tappar en av sina nyckelspelare.
Finländaren Teemu Lepaus fortsätter i stället sin karriär i norska Vålerenga.

Det blir ingen fortsättning i Kalmar för den finske poängkungen Teemu Lepaus efter att avtalet löpt ut. I stället har 31-åringen gjort klart med norska Vålerenga, där han får svenske Fredrik Andersson som huvudtränare.

– Jag har sett honom mycket på video. Det här är en spelare som kommer att producera många poäng till vårt lag. Vi har väldigt goda referenser på honom som en spelare som är professionell och som har väldigt hög kompetens, säger Andersson till Vålerengas hemsida.

Poängbäste forward i Kalmar

Teemu Lepaus hämtades in till Kalmar från tyska Bietigheim Steelers, där han innan sejouren i den allsvenska nykomlingen hade producerat 30 poäng på 54 matcher i den tyska högstaligan.

I Kalmar stod 31-åringen för 41 poäng (15+26) på 47 grundseriematcher, vilket gjorde honom till poängbäste forward i den allsvenska klubben. Bara Tim Theocharidis, som lämnat Kalmar för spel i Björklöven, producerade fler poäng med sina 43 poäng på 51 matcher.


TV: Florida vinner andra raka finalmatchen

Den här artikeln handlar om: