Samuel Påhlsson, här i Columbus färger.
Foto: Alamy
SHL

Samuel Påhlsson kan kliva in i MoDos styrelse: "Ett bra tillskott"

ANNONS

Samuel Påhlsson kan komma att kliva in i MoDo. Valberedningen föreslår att den tidigare NHL-forwarden väljs in i klubbens styrelse.
– Han blir ett bra tillskott i styrelsen, säger Åke Holmberg i valberedningen till Örnsköldsviks Allehanda.

Som spelare gjorde Samuel Påhlsson närmare 800 NHL-matcher för Boston, Anaheim, Chicago, Columbus och Vancouver och har vunnit både OS-guld och Stanley Cup innan han avrundade karriären med tre säsonger i MoDo.

Nu kan 46-åringen från Ånge komma att kliva in i SHL-klubben. På sin hemsida meddelar MoDo att valberedningen föreslår att Påhlsson väljs in MoDos styrelse.

“Påhlsson är 46 år, bor i Örnsköldsvik, har ett stort MoDo-hjärta och en lång hockeykarriär bakom sig med meriter såsom SM-guld, OS-guld och Stanley Cup”, skriver klubben på sin hemsida.

“Kan locka hit ungdomar”

Påhlsson skulle enligt förslaget då ersätta förre MoDo-spelaren Pierre Hedin i styrelsen.

– Han är en lugn och sansad person, men han är bra att säga vad han tycker och tänker. Han blir ett bra tillskott i styrelsen, säger Åke Holmberg i valberedningen till Örnsköldsviks Allehanda.

Skulle Påhlsson väljas in i styrelsen skulle han i sådana fall ha ögon på klubbens ungdoms- och juniorverksamhet.

– Det är så vi tänker men sedan har han också kontakten som kan gynna elitdelen. Det är flera pusselbitar i det hela och i Samuel Påhlsson är ett bra varumärke som kan locka hit ungdomar, säger Holmberg.

MoDo håller sitt årsmöte den 24 juni.


TV: Därför hoppade stortalangen direkt in i U17-landslaget

Den här artikeln handlar om: