Mathias Bromé och Niklas Eriksson.
Foto: Bildbyrån
SHL

Niklas Eriksson om relationen till Mathias Bromé: "Kanske inte är den bästa"

ANNONS

Med fyra år kvar på kontraktet gick Mathias Bromé och Örebro skilda vägar under gårdagen. För Nerikes Allehanda ger tränaren Niklas Eriksson sin bild av den ohållbara situationen – och sin egen relation till Bromé.
– Den kanske inte är den bästa, säger han.

Mathias Bromé ställdes utanför laget under slutskedet av den gångna säsongen och var inte välkommen att träna med laget när försäsongsträningen drogs igång i våras. Sedan dess har Örebro och den stjärnforwarden jobbat på att hitta en lösning, en lösning som i går innebar att Bromé lämnar klubben för spel i Luleå – med fyra år kvar på sitt kontrakt med Örebro.

– Det är ingen situation man önskar, att det ska bli så här. Jag håller med om att det är ett misslyckande att man ska gå skilda vägar innan kontraktets tid har gått ut, säger tränaren Niklas Eriksson till Nerikes Allehanda.

“Tror inte har har något stort förtroende för mig”

En kombination av att Bromé inte presterat sportsligt vad Örebro förväntat sig och ett för litet bidrag i den dagliga verksamheten är två av anledningarna till att man under gårdagen gick skilda vägar, enligt Eriksson.

För NA berättar han också om hur han ser på sin relation till Bromé i dag.

– Den kanske inte är den bästa. Jag tror säkert inte han ser mig som någon tränare som har… Vad ska man säga? Jag tror inte att han har något stort förtroende för mig. Men jag har sagt det till Mathias också att jag försöker skilja på sak och person, och att vara så professionell som jag kan i den här rollen. Jag har inget emot Mathias som person, absolut inte, och det vill jag påpeka, säger Niklas Eriksson till tidningen.

Mathias Bromé återvände till Örebro från schweiziska Davos på ett sexårskontrakt inför säsongen 2022/23. Den gångna säsongen noterades han för 26 poäng (11+15) på 50 matcher för SHL-klubben och slutade på en fjärdeplats i den interna poängligan.


 

Den här artikeln handlar om: