Adam Arvedson.
Foto: Alamy
HockeyEttan

Adam Arvedson lämnar collegeligan – klar för Troja-Ljungby

ANNONS

2021 valde Adam Arvedson att lämna Färjestad för spel i collegeligan. Efter tre säsonger i USA återvänder nu backen till Sverige för spel i Troja-Ljungby.

Hockeyettan-klubben Troja-Ljungby meddelar via sin hemsida att den svenske collegebacken Adam Arvedson skrivit på för klubben.

– Adam är en skridskostark tvåvägssback med bra puckkontroll och en uppsida i det offensiva spelet. Vi har haft en dialog med Adam under en längre tid, och att han nu bestämt sig för att komma hem till Sverige och Troja skall bli riktigt roligt, säger huvudtränaren Jens Gustafsson.

Har spelat en SHL-match med Färjestad

Arvedson, som är son till den tidigare NHL-svensken Magnus Arvedson, har spelat de senaste tre säsongerna i den amerikanska collegeligan med Merrimack College. Den här säsongen noterades han för fyra poäng (1+3) på 21 matcher.

– Riktigt taggad på att få komma till Ljungby och att få vara en del av resan tillbaka till HockeyAllsvenskan! Efter att ha varit nere i Ljungby på ett grymt möte med hela staben och att få sett faciliteterna kändes valet att bli en Trojan helt rätt, säger Arvedson.

Innan 22-åringen lämnade Sverige för spel i USA spelade han juniorhockey i Färjestad, där han även hann med att spela en SHL-match med klubben under säsongen 2019/20.


TV: Gustav Forsling efter andra Stanley Cup-finalen

Den här artikeln handlar om: