Gary Bettman med NHL-laget i Utahs ägare Ryan Smith.
Foto: Alamy/AP Photo
NHL

Sex förslag kvar på namn till Utahs NHL-lag

ANNONS

Över en halv miljon personer har sagt sitt – och sex förslag återstår. Nu väntar en sista omröstning innan vi vet namnet på Utahs nya NHL-lag. 

Det har snart gått två månader sedan NHL meddelade att Arizona Coyotes dagar i ligan var över, och att klubben från och med nästa säsong kommer att ha sin hemvist i Salt Lake City i Utah. 

Blixtflytten kom med en del utmaningar då varken staden eller organisationen var helt förberedd på en så pass snabb förändring. Nu görs det dock framsteg gällande NHL-klubbens namn. 

Efter att klubbens nya ägare Ryan Smith anordnat en stor omröstning kring vad laget i Utah ska heta har över 520 000 personer lämnat sin åsikt. Nu meddelar klubben att sex förslag på namn återstår, och bjuder in människor att rösta på dem.

Förslagen i fråga är:

  • Utah Blizzard
  • Utah Hockey Club (Utah HC)
  • Utah Mammoth
  • Utah Outlaws
  • Utah Venom
  • Utah Yeti

Omröstningen pågår till och med den 20 juni.

Kritik mot arenan Delta Center

Laget kommer inte att ha namn och logga klara till säsongen 2024/25, utan ska bära en temporär tröja som det står Utah på. Först till säsongen 2025/26 förväntas man vara redo att presentera en designad tröja med det namn man i slutändan väljer att satsa på.

Utah ska, åtminstone till en början, spela sina hemmamatcher i Delta Center där även NBA-laget Utah Jazz håller till. Arenan har dock fått kritik för att vara långt ifrån optimal för hockey.

Delta Center tar runt 20 000 åskådare för basketmatcher, men kommer att ha runt 16 000 som max för sina hockeymatcher. Av dem förväntas bara 10 000 att ha “en obehindrad vy” av isen, skriver The Hockey News.

34 000 personer har redan lagt en deposition för säsongsbiljetter, så trots kritiken och den, på sina håll, dåliga sikten förväntas klubben inte ha några problem att fylla arenan.

På sikt är planen att det ska byggas en ny hockeyarena i Salt Lake City.


Den här artikeln handlar om: