Felix Dahlin blir assisterande sportchef till Henrik Gradin
Foto: MoDo Hockey & Bildbyrån
SHL

Felix Dahlin blir assisterande sportchef för MoDo Hockey

ANNONS

MoDo anställer en assisterande sportchef. 
De plockar 26-årige Felix Dahlin från Frölunda som ska jobba bredvid Henrik Gradin.
– Det är en fantastisk möjlighet jag får och jag är ödmjuk inför uppgiften, säger Dahlin, som är storebror till NHL-stjärnan Rasmus Dahlin, på MoDos hemsida

Sedan i mars har MoDo Hockey haft planer på en förändring kring sportorganisation och i det arbetet skulle en assisterande sportchef rekryteras. 

Nu har de hittat personen som ska fylla den nya rollen. De plockar nämligen 26-årige Felix Dahlin från Frölunda som blir assisterande sportchef till Henrik Gradin

– Detta känns otroligt kul. Det är en fantastisk möjlighet jag får av MoDo och jag är ödmjuk inför uppgiften. Visionen för vad klubben vill göra med rollen passar mig väldigt bra och jag är riktigt taggad, säger Dahlin på klubbens hemsida.

Storebror till Rasmus Dahlin

Felix Dahlin, som är storebror till NHL-stjärnan Rasmus Dahlin, kommer att ha sitt fokus på dataanalys och scouting. I Frölunda jobbade han som scout och arbetade då med både Frölundas SHL-lag samt J20-lag med bland annat spelaranalyser och avancerad statistik som fokusområden.

Nu kliver han alltså in till MoDo där han kommer att få en utökad roll.  

– Det har känts bra från start med Felix. Han har varit väldigt dedikerad sedan vi hörde av oss. De uppgifter vi gett honom och som han presenterat i rekryteringsprocessen har varit fantastiskt bra, säger sportchef Henrik Gradin.

Dahlin startar sin nya tjänst hos MoDo Hockey den första augusti och avtalet med klubben gäller i tre år framöver, till våren 2027.


TV: Bröderna Lindbloms återförening

Den här artikeln handlar om: