Djurgården värvar backen Jonny Tychonick

Djurgården har hittat sin backvärvning som ska förstärka truppen. 
Den 24-årige kanadensaren Jonny Tychonick flyttar nämligen till Stockholm.
– Han är fortfarande väldigt ung och vi ser en stor utvecklingspotential i honom, säger Niklas Wikegård.

Djurgården håller på att rusta inför den kommande säsongen i HockeyAllsvenskan och börjar närma sig en komplett trupp. 

Under onsdagen presenterade DIF då nästa pusselbit in i lagbygget då backen Jonny Tychonick är klar på ett avtal som sträcker sig till 2025. 

– Jonny är en superintressant tvåvägsback som var uppe och nosade på AHL ifjol. Han är fortfarande väldigt ung och vi ser en stor utvecklingspotential i honom, det känns riktigt spännande att han valt att skriva på för oss, säger Djurgårdens sportsligt ansvarige Niklas Wikegård.

“Ska spela en stor roll för oss”

24-årige Jonny Tychonick kommer närmast från spel i Newfoundland Growlers i farmarligans farmarliga ECHL. Där gjorde han 43 poäng på 51 matcher vilket gjorde att han kom nia i backarnas poängliga och han hade då även det sjunde bästa poängsnittet bland backar som spelade minst tio matcher i ECHL. Försvararen spelade även fyra matcher i AHL för Toronto Marlies och stod där för tre poäng. 

– Vi har sett en rörlig back som är bra med pucken. Vi tycker och tror att det finns en hockey i honom som går åt båda hållen och vi ser honom som en tvåvägsback, säger DIF:s huvudtränare Robert Kimby och fortsätter:
– Vi hoppas att Jonny ska komma hit med inställningen att fortsätta att bli bättre hela tiden. Samtidigt ska han så klart växa in i Djurgårdströjan och spela en stor roll för oss.

Tychonick spelade U18-VM för Kanada 2018 och tillbringade därefter fem säsonger på college i USA innan han tog klivet över till proffshockeyn. Nu flyttar han alltså till Sverige. 


TV: Floridas väg till Stanley Cup-finalen 2024

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: