Ole Einar Engeland Andersen.
Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån
Spelarövergångar

Ole Einar Engeland Andersen lämnade AIK – klar för HC Pustertal

ANNONS

Det blev bara en säsong i AIK för Ole Einar Engeland Andersen.
Nu flyttar backen vidare och är i stället klar för HC Pustertal i ICEHL. 

Han värvades efter att ha gjort stor succé i den norska ligan – men det blev endast en säsong i AIK för backen Ole Einar Engeland Andersen.

För nästan en månad sedan meddelade Stockholmsklubben att norrmannen lämnar och inte blir kvar till nästa säsong. 

Nu står det också klart att 25-åringen inte heller blir kvar i Sverige. Engeland Andersen flyttar i stället ut i Europa där han har skrivit på för den italienska klubben HC Pustertal i ICEHL. 

– I diskussionerna med tränare Jaspers och sportledningen blev det snabbt klart att HCP har en exakt plan för mig och min roll i laget. Jag vill använda min offensiva kraft för att hjälpa oss nå slutspelet och sedan gå så långt som möjligt. Jag har bara hört bra saker om Pustertal och er fans från min vän Christian Kåsastul. Jag vet att ni alltid ger allt och står bakom ert lag. Jag kommer att göra allt jag kan för att säkerställa att vi har samma passion på isen, säger backen på klubbens hemsida.

Kom delad trea i backarnas skytteliga

Under säsongen i AIK så sköt Ole Einar Engeland Andersen nio mål och 18 poäng på 50 matcher och han kom därmed på en delad tredjeplats i backarnas skytteliga. Endast Tim Theocharidis och Simon Åkerström gjorde fler mål bland backarna i HockeyAllsvenskan. Han stod sedan även för 1+1 på tre slutspelsmatcher för AIK. 

Innan flytten till Sverige så hade norrmannen en monstersäsong i sitt hemland. Han sköt nämligen 15 mål och 50 poäng på 45 matcher hos Stjernen och kom tvåa i både skytteligan och poängligan för backar. Han fick då även spela Hockey-VM 2023. 

Men nu väntar alltså en flytt ner till Italien. 

– Ole är en mycket begåvad offensiv back som särskilt har visat upp sina färdigheter i den svenska Allvenskan. Han kommer att förbättra vårt offensiva spel och, framför allt, ha en viktig roll i powerplay, säger Pustertals sportchef Patrick Bona.

I Pustertal blir Engeland Andersen lagkamrat med bland annat svenske Mikael Frycklund.


TV: Gustav Forslings succéslutspel

Den här artikeln handlar om: